Gatza biltzen hasi dira Añanan

Erredakzioa 2024ko uzt. 8a, 13:26

Etxebarri erretegiko Bittor Arginzoniz izendatu dute enbaxadore. Argazkia: AFA

Iraila bitartean, guztira, 25 tona gatz lore eta beste 150 tona iturburuko gatz ekoiztea aurreikusten dute.

Ofizialki hasiera eman diote gaur, Añanako gatz haranean, 2024ko gatzaren uztari. Etxebarri erretegiko Bittor Arginzoniz izan da ohorezko enbaxadorea, eta, eskerrak emateko hitzaldian, artisau gatzak goi gastronomian duen garrantzia nabarmendu du, bai eta platerei gehitzen dien balioa ere, "zapore naturalak areagotzen baititu".

Arginzonizek kanpainako lehen gatza bildu du maisu gatzgileekin batera. Keinu sinboliko horrek abiarazi du uztaren hasiera. Izendapen horrekin, enbaxadore izan diren sukaldari handien zerrendara batu da; Andoni Luis Aduriz, Eneko Atxa, Martin Berasategi, Jose Carlos Fuentes, Dani Garcia, Diego Guerrero, Iñaki Murua eta Carolina Sanchez, Francis Paniego, Juan Roca, Pedro Subijana, Oscar Velasco, Joanna Artieda eta Edorta Lamok izan dira aurretik.

Uzta, irailera bitarte

Bestalde, Pablo de Oraa Añanako Gatz Harana Fundazioko zuzendari kudeatzaileak adierazi du aurtengo ekoizpena, maiatzeko eta ekaineko euriteak gorabehera, espektatiba handiekin hasiko dela, eta aurreikusitakoaren arabera irailera arte luzatuko dela. Halaber, esan du 25 tona gatz lore eta 150 tona iturburuko gatz batzera iritsiko direla, estatuko eta nazioarteko merkatuek gero eta interes handiagoa dutelako.

Izan zaitez ALEAkide!

ALEA da Arabako euskarazko aldizkari bakarra, eta zu bezalako irakurleen babesa behar du aurrera egiteko. Zuk ere gurekin bat egin nahi al duzu? Aukera ezberdinak dituzu gure proiektuarekin bat egiteko.

Informazio gehiago