Euskadi eta Nafarroako XVI. Pintxo Txapelketaren azken edizioak Araban utzi ditu lehen bi sariak: Otogoiengo Borda Berri erretegiko Mitxel Suarezek irabazi du txapela, Txingurri pintxoarekin; bigarren saria, berriz, Gasteizko Kea jatetxeko Panseta pintxoak eraman du, Maikel Santos eta Maria Laskibarrek egindakoa.
Txingurri pintxoa Arabako patatari egindako omenaldia da. Euskal Txerri sekretuz betetako patata faltsua da, takiniku, kimchi, babatxoak eta haragi zukuarekin: bertako produktuaren aldeko apustua, Arabako produktu enblematiko bat eta oreo boilur baten gainean aurkeztutako tranpantojoa.
"Benetan shockean nago, ez nuen espero, eta sari hau egunero Borda Berri egiten duen talde osoari eskaini nahi nioke. Talde horrek profesionalen arteko harremana egiten duten eta adiskidetasuna sortzen duten lehiaketa hauetan egotea ere errazten du, eta, aldi berean, gainditzeko arrazoi dira", ospatu du Mitxel Suarezek, saria jasotzean.
Bestalde, Panseta izeneko pintxoa tranpantojo bat da, bere enborrean kristalezko ogi bat duena, gisuz eta saihetsez betea; eta bere txapelean perretxikoz betetako merenge lehor bat du, onddo pil-pilez eta onddo gordinez betea.
100 sukaldarik baino gehiagok parte hartu dute zapore arabarra izan duen edizio honetan, Gasteizko Europa Jauregian.