Osagaiak:
- 10 patata handi
- Xorta bat oliba olio
- 2 baratxuri-buru, zuritu gabe
- Ezkaia, adaxka bat
- 150 g gurin
- Gatza
Errezeta:
- Zuritu eta xerra loditan moztuko ditugu patatak, luzeran. 8 atal egingo ditugu, gutxi gora-behera patata bakoitzetik.
- Uretan garbituko ditugu ondoren patata guztiak, almidoia kentzeko. Padera bero batean olio pixar bat isuri eta su bizian salteatuko ditugu, gorritu arte (labean sartuko ditugu gero).
- Kanpotik ongi txigorturik eta barrutik gogor daudela ipiniko ditugu labe-erretilu batean.
- Gatza eman eta bi baratxuri-buru aletu eta barreiatuko ditugu haien gainetik, zuritu gabe, ezkai adaxka eta gurinarekin (dadotan moztua). Erretiluaren hondoa ukituko dute patata guztiek, garrantzitsua da hori. Elkarren gainean metatuz gero, ez dira behar bezala erreko.
- 200º-ko tenperaturan edukiko ditugu labean 30 bat minutuan. Koipean bustiko ditugu labealdi horren erdialdean.
- Egin direnean, labetik atera eta epeltzen utzi eta gero jango ditugu, erreki baten hornidura gisa esate baterako.
- Trauskil mozturiko perrexila emango dugu, nahi izanez gero, haien gainetik.
- Errekiaren gurina xurgatu eta mamitsu egon daitezen utziko ditu patatak epeltzen. Labean eduki ditugun erretiluan aurkeztu ahal izango ditugu, eta erretako baratxurien mamia ere berreskuratuko dugu, haiekin jateko
Sukaldean webgunearen eskutik.