Osagaiak
- Ahuakate bat
- Indioilar 2 bularki
- Limoi bat
- Laranja bat
- Soja saltsa
- Fruitu lehor 2 eskukada (nahasketa; urrak, intxaurrak, almendrak,…)
- Ezpelete piper hautsa
- Oliba olioa
- Gatza
- Molde erako ogia
Errezeta
- Hasteko, indioilar bularkiak garbitu eta fin xerratu.
- Bol batean, bi koilarakada soja saltsa, bi koilarakada limoi ura, bi koilarakada laranja ura eta piperbeltz apur bat nahastu. Bol honetara aurreko xerra finak igaro eta 2 orduz hozkailuan gorde.
- Sandwich-a muntatzeko, ahuakatea zuritu (lehenengo, luzeran, labanaren laguntzaz, honen punta hezurreraino sartu eta buelta guztian markatu, eta gero jiratuz bi erdi egin. Erdiak koilara batekin osorik atera) eta xerratan egin.
- Fruitu lehorrak txiki-txiki egin eta gatza eta ezpelete piper hautsarekin nahastu (azken bi hauek nahieran).
- Oilasko bularki xerrak plantatik igaro buelta eta buelta eta aurretik tostatutako ogi gainean ipini. Gainean ahuakatea eta fruitu lehorrak ezarri.
- Xerra finekin bolean geratzen den ura zartagian jarri eta “erreduzitu” saltsa apur bat loditu arte.
- Saltsa lodi honekin amaitu sandwich-a!
Sukaldean webgunearen eskutik.