Bigarren edizio honen helburua sektorearen ahalmena erakustea izango da. Horretarako, produktu eta zerbitzu hauekin lotutako 75 erakustoki baino gehiago jarriko dira: nekazaritza ekologikoa, bioeraikuntza, energia berriztagarriak, ehungintza edo osagarri naturalak, besteak beste.
Bioaraba 2015 azokak, besteak beste, berrikuntza hauek eskainiko ditu: sukaldaritza lantegiak zuzenean, eta kontsumo arduratsuaren alorreko hitzaldiak.
2015eko Bioarabaren barruko hitzaldi zikloa ostiralean hasiko da, 12:00etan, Vizcantar olioen dastatzearekin; ondoren, Waldorf pedagogiari buruzko azalpena izango da. Arratsaldean, 17:00etan, ur ionizatuari eta osasunari buruzko hitzaldia eskainiko da, eta ondoren, kosmetika naturalari buruzko solasaldia.
Larunbatean, hilak 7, 12:00etan, Artepan, Gascoi eta Orikitxa produktuen dastatzea izango da; 13:15ean, lastozko moduluak baliatuz etxebizitza ekologikoak eraikitzeko sistema berria aurkeztuko da. Arratsaldeko 17:30ean, Gasteizko Waska jatetxeko sukaldari Carlos Dávalosek sukaldaritza erakustaldia egingo du, eta 18:30ean Slow Fooden txanda izango da.
Igandean, azaroak 8, Euskadiko Nekazaritza eta Elikadura Ekologikoaren Kontseiluak jaki ekologikoen etiketei buruzko hitzaldia emango du. Arratsaldean, 17:00etan, hidrogenoz aberastutako uraren onurak azalduko dira. Ondoren, ADN Ram-eko kide Javier Lorentek barreterapia izakiaren eraldaketa gisa azalduko du. 19:00etan, azkenik, Utarak kontzertua eskainiko du, Bioarabaren bigarren edizioari amaiera emateko.
Mash Media elkarteak sustatzen du, eta Gasteizko udalaren, Arabako Foru Aldundiaren, Eusko Jaurlaritzaren eta Vital Kutxa fundazioaren babesa du.
Informazio gehiago: Bioaraba