Izan ere, martxoaren 8an eta 9an Zuiako Maila Altuko Gastronomiaren I Pintxo Asteburua ospatuko da. Murgiako zortzi taberna ezberdinetan herriko produktuez egindako pintxo gozo hau dastatzeaz gain, taberna bakoitzak berak erabakitako Maila Altuko Sukaldaritzako beste pintxo bat probatzeko parada izango da. Konfitutako patata, txitxikiak eta Idiazabal gazta dira Gorbeia pintxo honen osagaiak. Zuiako Maila Altuko Gastronomiaren I Pintxo Asteburu honen barruan, eguraldi ederraz gozatzeaz aparte (horrela dio behintzat prebisioak), jarduerez betetako programa egongo da, besteak beste, txikiei zuzendutako pintxo tailerra, artisau eta herriko produktuen azoka eta elektro-txaranga bateko musika.
Hauek dira parte hartuko duten tabernak: Palatu, Amaia (Antolín) eta Areso Taberna-jatetxeak, Ioar Taberna, Pub Aldaia, Hotel Nagusi, Hotel Casa del Patrón, eta Zuia Plaza Kafe- eta Oroko Atzabal Jatetxean.
Hona hemen Gorbeia pintxoa egiteko errezeta: