Tiramisua

hirinet 2014ko urtarrilaren 31

Beti gustatu zait postiramisuatxikitre hau, baina orain dela gutxi arte ez dut jakin zein erreza den egitea. Ez du laberik behar, ez du trebetasun handirik eskatzen eta osagaiak erraz eskuratzen dira. Telebistako sukaldari ospetsu batek bost minututan egiten du; bizitza errealean, ordu erdi aldera kostatuko zaigu, baina tira, hala ere merezi du.

 

Osagaiak

400 gr mascarpone gazta

4 arrautza

-00 gr azukre

200 gr bizkotxo txiki (gogorrak hobeto, biguinak apurtzen dira)

200 gr txokolate beltz

Eskukada bat masusta edo bestelako fruitu txikiak


Egiteko era

Aldez aurretik, desegin ezazu txokolatea gurina pixka batekin eta utzi epeltzen (baina hoztu gabe, edo berriro gogortuko zaizu). Ez ezazu guztia desegin, erreserbatu pixka bat amaieran apaintzeko. Bitartean, erretilu batean bizkotxoak ipintzen ditugu, oinarria guztiz estaltzen dutela, eta kafe hotzarekin buztitzen ditugu. Ez bota kafe gehiegi; bizkotxoak asko buztitzen badira, tiramisuaren oinarria desegingo zaizu zerbitzatu nahi duzunean.


Txokolatea bizkotxoen gainetik ipini, geruza homogeneo bat sortuz.


Arrautzak banatu, zuringoa alde batetik eta gorringoa bestetik. Zuringoa irabiatu behar duzu merengea lortu arte. Pazientziaz egin: gero eta gogorrago merengea, gero eta gorputz gehiago izango du pastelak.


Beste ontzi batean, mascarpone gazta, azukrea eta arrautz gorringoak batu masa homogeneo bat lortu arte, pikorrik gabekoa. Behin lortu duzula, gehitu iezaiozu merengea eta kontuz nahastu berriro ere, nahasketa garbia lortu arte. Guzti hau bizkotxoak eta txokolatea daukazun ontzian bota, izkin guztiak betetzen.


Erreserbatu duzun txokolatea birrindu eta gainetik bota, kolorea eman arte. Trebea bazara (eta txokolate nahiko baduzu) birrindu beharrean txiribilak egin ditzazkezu, txokolate gehiago botatzen. Bukatzeko, masustak erabili apaintzeko. Pastelak gutxienez bi ordu egon behar du hozkailuan, baina goxoago dago oraindik gau osoa uzten baduzu bertan.


tiramisua


 


Imajinatuko duzuenez, errezeta honek ez dauka “light” den ezer, baina lagunen arteko afari batera eramaten baduzu, arrakasta ziurra da. Badakizu: dieta hurrengo egunean hasteko aukera daukazu beti.

 

Egilea: Ruth Ibañez

 


 


Izan zaitez ALEAkide!

ALEA da Arabako euskarazko aldizkari bakarra, eta zu bezalako irakurleen babesa behar du aurrera egiteko. Zuk ere gurekin bat egin nahi al duzu? Aukera ezberdinak dituzu gure proiektuarekin bat egiteko.

Informazio gehiago