Laranja azala
Bi orri gelatina neutro
200 gr bidezko merkataritzako gaileta edo bizkotxo
200 gr gurin
Ron apur bat
PROZEDURA
Oinarria egiteko
Bizkotxoak txikitu hautsa bihurtu arte, gurina urtu eta nahastu bizkotxoekin, gehitu 100 gr azukre, kanela-hautsa apur bat eta ron zorrotadatxo bat, nahastu dena, eta desmontatzen den molde batean jarria, tartaren oinarria egiteko.
Betegarria egiteko
Lehenik lapiko batean esnea berotzen jarri, laranja azala eta kanela makiltxoekin batera. Irakiten hasten denean gehitu azukrea eta arroza eta utzi 20 minututan, egosi arte. Denbora osoan, egurrezko koilara batekin ondo nahastu behar dira osagaiak. Bitartean utzi gelatina uretan biguntzen bost minutu inguru.
Arroza egosia denean, kendu kanela makila eta laranja azala, xukatu gelatina eta arrozari gehitu.
Sortutako krema moldean jarri, oinarriaren gainean eta hozkailuan utzi, gutxienez sei orduz.
Egilea: Veronica Domingo